από την Χρύσα Κυριακοπούλου
Υλικά
- 2 λίτρα γάλα (8 κούπες)
- 8 αυγά
- 1 και 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
- 4 βανίλιες
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κροκους από τα ασπραδια.
Χτυπάμε καλά τα ασπραδια να γίνουν μαρεγκα.
Χτυπάμε σ ένα μπολ λιγο τους κροκους να σπάσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας, κρατάμε λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας.
Εκτός από τη μαρέγκα με ένα σύρμα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει.
,Κατεβάζουμε από τη φωτιά κ προσθέτουμε λίγο λίγο τη μαρεγκα μας,ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου