Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ




από την Χρύσα Κυριακοπούλου

Υλικά

- 2 λίτρα γάλα (8 κούπες)
- 8 αυγά
- 1 και 1/2 κούπας ζάχαρη 
- 1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
- 4 βανίλιες
- 250 γραμμάρια βούτυρο


 
Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κροκους από τα ασπραδια.
Χτυπάμε καλά τα ασπραδια να γίνουν μαρεγκα.


Χτυπάμε σ ένα μπολ λιγο τους κροκους να σπάσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας, κρατάμε λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας.

Εκτός από τη μαρέγκα  με ένα σύρμα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει.
,Κατεβάζουμε από τη φωτιά κ προσθέτουμε λίγο λίγο τη μαρεγκα μας,ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.



Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει. 





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου