από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 100 γραμμάριια μουστάρδα σκόνη πικαντικη
- 1 φλυτζανάκι ξύδι (μηλόξυδο)
- 1 νεροπότηρο λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι κατά προτίμηση λευκό
Εκτέλεση
Σε ένα πλαστικό μπόλ αρκετά βαθύ βάζουμε την μουστάρδα σκόνη μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και με ένα μιξεράκι χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.
Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το ξύδι σιγά σιγά χτυπώντας το μείγμα.
Θα διαπιστώσουμε ότι θα γίνει σκληρή.Δεν πειράζει.
Ρίχνουμε μια κουταλιά αλευρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά απο λίγο θα γίνει πιο αραιή.
Την βάζουμε σε συσκευασία μουστάρδας και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Ανακινούμε το μπουκάλι πριν την χρήση της για να ενωθει με το λάδι που εμφανίζεται στην επιφάνεια της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου