Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIZON ΣΠΙΤΙΚΗ




από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 100 γραμμάριια μουστάρδα σκόνη πικαντικη
- 1 φλυτζανάκι ξύδι (μηλόξυδο)
- 1 νεροπότηρο λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι κατά προτίμηση λευκό


 
Εκτέλεση

Σε ένα πλαστικό μπόλ αρκετά βαθύ βάζουμε την μουστάρδα σκόνη μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και με ένα μιξεράκι χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν. 
Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το ξύδι σιγά σιγά χτυπώντας το μείγμα.
Θα διαπιστώσουμε ότι θα γίνει σκληρή.Δεν πειράζει.
Ρίχνουμε μια κουταλιά αλευρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά απο λίγο θα γίνει πιο αραιή.
Την βάζουμε σε συσκευασία μουστάρδας και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Ανακινούμε το μπουκάλι πριν την χρήση της για να ενωθει με το λάδι που εμφανίζεται στην επιφάνεια της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου