Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψίχα από τα κολοκύθια που κάναμε χθες γεμιστά
- ένα ματσάκι άνιθος
- τυρί φέτα μπόλικη χοντροκομμένη
- ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 με 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λάδι
- πιπέρι
- λίγο κάρυ
- 6 αυγά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας



Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την ψίχα κολοκυθιού όπως και τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ψίχα του κολοκυθιού να μαραθεί και αυτή.
Προσθέτουμε και τον άνιθο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κάρυ το πιπέρι και την φέτα.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Έχουμε λαδώσει το ταψί μας και απλώνουμε τα φύλλα μας.
Βάζουμε 4 φύλλα λαδωμένα κάτω προσθέτουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με 6 φύλλα την πίτα πάντα λαδωμένα τα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα μας και λαδώνουμε την επιφάνεια.
Την ψιχαλίζουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου