Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 4 με 5 αυγά
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι
- τυρί




Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν στα υγρά τους.
Όταν μείνουν με το λάδι ρίχνουμε τα αυγά που ήδη έχουμε χτυπήσει.


Γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά και την πασπαλίζουμε με τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου