Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 8 με 10 κολοκύθια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 με 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- άνιθος
- μαϊντανός
- δυόσμος
- κουρκουμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- ψίχα κολοκυθιού ψιλοκομμένη
- 2 λεμόνια
- κόρν φλάουρ





Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα κολοκύθια.
Ρίχνουμε στον κιμά όλα τα υλικά εκτός του κουρκουμά.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση του φαγητού και ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τον κουρκουμά.


Ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους και τον χυμό από 2 λεμόνια με λίγο κόρν φλάουρ και ζωμό από το φαγητό.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και το φαγητό έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου