Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 2 ώριμα αβοκάντο σε κύβους κομμένα
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 αγγούρι σε κύβους
- γλιστρίδα
- λάδι 
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Βάζουμε σε σαλατιέρα τα λαχανικά και ρίχνουμε το αλάτι αι το ππιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο.
Χτυπάμε το λαδολέμονο και περιχύνουμε την σαλάτα.
Τέλος προσθέτουμε την γλιστρίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου