από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες κατά μήκος
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- γιαούρτι σακούλας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κόκκινο πιπέρι καυτερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε.
Αφήνουμε κανένα μισάωρο για να ξεπικρίσουν και τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Τις ψήνουμε αφού τις λαδώσουμε στο γκριλ στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι σακούλας με το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε την φέτα.
Σε ένα ταψάκι αφού το λαδώσουμε πρώτα στρώνουμε τις ψημένες μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε με το κουτάλι το γιαούρτι με την φέτα και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Τις πασπαλίζουμε με καυτερό κόκκινο πιπέρι και βάζουμε λίγο μαϊντανό και ελάχιστο νερό για να μην κολλήσουν..
Τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να γίνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου