Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες κατά μήκος
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- γιαούρτι σακούλας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κόκκινο πιπέρι καυτερό


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε.
Αφήνουμε κανένα μισάωρο για να ξεπικρίσουν  και τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Τις ψήνουμε αφού τις λαδώσουμε στο γκριλ στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι σακούλας με το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε την φέτα.
Σε ένα ταψάκι αφού το λαδώσουμε πρώτα στρώνουμε τις ψημένες μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε με το κουτάλι το γιαούρτι με την φέτα και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Τις πασπαλίζουμε με καυτερό κόκκινο πιπέρι και βάζουμε λίγο μαϊντανό και ελάχιστο νερό για να μην κολλήσουν..


Τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου