Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΘΡΑΨΑΛΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- θράψαλα
- πιπέρι
- αλεύρι
- αλάτι 
- χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα θράψαλα και αφού τα πλένουμε τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα πιπερώνουμε.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι λίγα λίγα για να μην βράσουν στο λάδι.
Αλάτι αποφεύγουμε να ρίξουμε για να μην βγάλουν υγρά αλλά και να μην πετάνε λάδι στο τηγάνισμα.
Αλάτι και χυμό λεμονιού μετά το τηγάνισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου