από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 4 με 5 φύλλα μπακλαβά
- καρύδια τριμμένα
- αμύγδαλα τριμμένα
- ηλιέλαιο
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- 2 με 3 κουταλιές μέλι
- 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψάκι μικρό (από αυτά που έχουν στα ζαχαροπλαστεία τα σιροπιαστά).
Περνάμε στο μίξερ τα καρύδια μαζί με τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο στα καρύδια και τα αμύγδαλα.
Απλώνουμε τα φύλλα μας κατά μήκος και αφού λαδώσουμε το φύλλο πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια καρύδια με τα μύγδαλα και τα κανελογαρύφαλλα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και ξεκινώντας από το μέσο του ταψιού το στρίβουμε σε ρολό.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Λαδώνουμε λίγο το γλυκό στην επιφάνεια και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς.
Έχουμε βράσει το νερό και ρίχνουμε μέσα το μέλι μέχρι να λιώσει.
Το αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο κρύο γλυκό και αφήνουμε να ρουφήξει το γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου