Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΣΑΡΑΓΛΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 με 5 φύλλα μπακλαβά
- καρύδια τριμμένα
- αμύγδαλα τριμμένα
- ηλιέλαιο
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- 2 με 3 κουταλιές μέλι
- 1/2 ποτήρι νερό


Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψάκι μικρό (από αυτά που έχουν στα ζαχαροπλαστεία τα σιροπιαστά).
Περνάμε στο μίξερ τα καρύδια μαζί με τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο στα καρύδια και τα αμύγδαλα.
Απλώνουμε τα φύλλα μας κατά μήκος και αφού λαδώσουμε το φύλλο πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια καρύδια με τα μύγδαλα και τα κανελογαρύφαλλα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και ξεκινώντας από το μέσο του ταψιού το στρίβουμε σε ρολό.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Λαδώνουμε λίγο το γλυκό στην επιφάνεια και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς.
Έχουμε βράσει το νερό και ρίχνουμε μέσα το μέλι μέχρι να λιώσει.
Το αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο κρύο γλυκό και αφήνουμε να ρουφήξει το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου