Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΘΡΑΨΑΛΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- θράψαλα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη


Εκτέλεση

Πλένουμε τα θράψαλα αφαιρούμε από την ραχοκοκκαλιά το κόκκαλο και αφου τα καθαρίσουμε τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την ρίγανη και από πάνω το λάδι.
Δεν ρίχνουμε νερό διότι θα βγάλουν τα θράψαλα.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε κλασικό φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου