από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 4 με 5 κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ (όχι γεμάτο)ρύζι για γεμιστά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύβο κνορ
- 1 και 1/2 χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά ταχίνι
- ζεστό νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανιθο.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα μαρούλια.
Μόλις στεγνώσει το τηγάνι από τα υγρά των λαχανικών προσθέτουμε το λάδι και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τον κύβο και προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Το νερό το ρίχνω σιγά σιγά γα να μην γίνει σούπα.
Όταν έχουν μαλακώσει τα μαρούλια και το ρύζι προσθέτουμε το λεμόνι όπου του έχουμε προσθέσει και χτυπήσει το ταχίνι.
Περιχύνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου