Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΜΑΡΟΥΛΟΡΥΖΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 4 με 5 κρεμμυδάκια 
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ (όχι γεμάτο)ρύζι για γεμιστά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύβο κνορ
- 1 και 1/2 χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά ταχίνι
- ζεστό νερό


Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανιθο.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα μαρούλια.


Μόλις στεγνώσει το τηγάνι από τα υγρά των λαχανικών προσθέτουμε το λάδι και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τον κύβο και προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Το νερό το ρίχνω σιγά σιγά γα να μην γίνει σούπα.
Όταν έχουν μαλακώσει τα μαρούλια και το ρύζι προσθέτουμε το λεμόνι όπου του έχουμε προσθέσει και χτυπήσει το ταχίνι.
Περιχύνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου