Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ




από την Giota Haropoulou

Υλικά
- κολοκυθοανθοί
-  τυράκι φέτα και ανθότυρο και πιπεράκι η γέμιση
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο αλατάκι και νερό το κουρκούτι για το τηγάνι
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τα γεμίζουμε, στρίβουμε τις άκρες και τα βουτάμε στο κουρκούτι ώστε οι άκρες να κολλήσουν και να μην ανοίξουν
Τα τηγανίζουμε και μετά φυσικά τα τσακίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου