Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ½  κοτόπουλο σε μερίδες
- 6-7 αγκινάρες
- 4-5 καρότα
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ½ φλιτ κρασί λευκό
- άνηθο η μάραθο
- μπούκοβο  η οποιοδήποτε άλλο καυτερό (προαιρετικό)
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι αφού αφαιρέσουμε την πέτσα και αλατοπιπερώνουμε. Το περιχύνουμε με το κρασί και το μισό απ τον χυμό των λεμονιών.
Ψήνουμε ως να ροδοκοκκινίσει και να θέλει λίγο ακόμα.


Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι που έχει μείνει στο ταψί. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τις αγκινάρες και έχουμε κόψει σε ροδέλες τα καρότα.
Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό απ τα λεμόνια. 


Μαγειρεύουμε ως να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Παρατήρηση : Μπορούμε αν θέλουμε να μην ψήσουμε το κοτόπουλο , αλλά να το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά να ακολουθήσουμε την συνταγή βήμα βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου