Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟ (Τav Kosi)


από την Giota Haropoulou   

για τη συνταγή ερίζουν η Αλβανία με τη Τουρκία, με επικρατούσα την πρώτη.


Υλικά
-  κατσικάκι
-  ρύζι για πιλάφι ανάλογη ποσότητα με τις μερίδες που θέλετε (εγώ έβαλα κίτρινο)
-  2 κούπες νερό
-  λάδι η βούτυρο (εγώ δε βάζω τίποτα το κάνω αλάδωτο)
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  2 αυγά
-  1κιλό γιαούρτι στραγγιστό
-  2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα με 2 φλιτζάνια νερό και το λάδι η το βούτυρο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα να μισομαλακώσει το κρέας.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι με το ανάλογο νερό (λαμβάνουμε υπ όψιν και τα υγρά στη γάστρα), αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμό άλλη μία ώρα περίπου έως ότου να γίνει το ρύζι άλλα να μην είναι εντελώς στεγνό το φαγητό μας.
Χτυπάμε σε μπολ το γιαούρτι με τα αυγά και το αλεύρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε λίγο λάδι η βούτυρο αν θέλουμε
Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμό έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια (όπως στο παστίτσιο).
Το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!

Παρατήρηση :
Εγώ ξαναλέω δεν έβαλα ούτε σταγόνα λαδιού η βουτύρου και έγινε μία χαρά και ελαφρύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου