Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 ποτήρι φάβα
- 3 ½  ποτήρια νερό.
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο μεγάλο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- λίγο ελαιόλαδο
-  2 κ σ ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε την φάβα και το νερό να βράσουν.  Την ξαφρίζουμε και τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο να βράσουν μαζί.
Όταν βράσει και χυλώσει την πολτοποιούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι.


Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και τα 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.


 Όταν βράσουν και σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και το μπαλσάμικο.


Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Σερβίρουμε την φάβα και προσθέτουμε λίγο απ τα καραμελωμένα κρεμμύδια.


Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου