Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά
 - 1 πακετάκι ζύμη για σπρινγκ ρολς
- 2 ½ ποτήρια κραμπί (λάχανο) άσπρο και μωβ
- 1 ½ ποτήρι καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετική)
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο ή πιπέρι καγιέν
- 2 κ σ σόγια σος
- 2 κ σ γουόστερ σος
- ¾ ποτηριού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ γ κάρυ
- λάδι για τηγάνισμα
- 1 κ  κοφτό τζίντζερ τριμμένο
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

Εκτέλεση
Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι.
Αφού πάρει μία βράση και μαραθούν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μπαχαρικά μαζί με  το αλάτι.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σος μαζί με το κάρυ (αν θέλουμε πιο καυτερά βάζουμε 2 κ).τελευταία ρίχνουμε τον μαϊντανό για να μείνει πράσινος.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τα σπρινγκ ρολς. Ανοίγουμε το πακετάκι με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση. 


Τα καλύπτουμε με μια πετσέτα επειδή θα ξεραθούν 



και παίρνουμε ένα ένα φύλλο και βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη από την γέμιση. 


Βρέχουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε. 


Τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο ή μια πιατέλα  και συνεχίζουμε ως να τα τελειώσουμε. 

Παρατήρηση : Σ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη και να τα τηγανίσουμε όποτε τα χρειαστούμε.
 Όταν τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφού στραγγίξουν σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου