Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΤΥΡΙΟΥ



από την Γιάννα παρασχοπούλου

Υλικά
- 200 γρ γάλα
- 300 γρ περίπου αλεύρι μαλακό
- αλάτι
- 150 γρ περίπου γραβιέρα ,ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
- 4-5 κ σ λάδι για την ζύμη
- 2-3 κ σ λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό με το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και την γραβιέρα με το λάδι και όταν ζυμωθεί το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα περίπου.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 10 ζυμαράκια. 


Πασπαλίζουμε το τραπέζι με λίγο αλεύρι και πλάθουμε σε πιτούλες το κάθε ζυμάρι. 


Στάζουμε 2-3 σταγόνες λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πιτούλες τυριού και από τις 2 πλευρές.
Συνοδεύουν σούπες, ντιπ και σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου