Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 3 γλυκοπατάτες
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- κύμινο
- ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Κομματιάζουμε τις γλυκοπατάτες , τα καρότα και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε να βράσουν σε νερό που να τα σκεπάζει καλά. 
Αλατοπιπερώνουμε κατά πως μας αρέσει. 
Όταν βράσουν, σουρώνουμε τα λαχανικά μας και τα πολτοποιούμε με λίγο απ το ζουμί που έβρασαν. 
Αν μας φανεί πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε ζουμί .
Στο πιάτο μας ραντίζουμε με λίγο λάδι ωμό.
Σερβίρουμε μαζί με τις πιτούλες τυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου