Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 3-4 βρασμένες πατάτες  κομμένες
 -1-2 καρότα τριμμένα
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κσ κάπαρη
-3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-άνηθο
-λάδι
-ξύδι
-χυμό λεμόνι
-μουστάρδα
-μαγιονέζα
-αλατοπίπερο

Εκτέλεση 
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ενώνουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Χτυπάμε στο μουλτι λάδι, λεμόνι, ξύδι, μουστάρδα, μαγιονέζα και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και έτοιμη. Διατηρείται στο ψυγείο αν δεν φαγωθεί την ίδια μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου