Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- πατάτες
- κολοκυθάκια
- μελιτζάνες
- κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- τυρί φέτα
- αυγά

Εκτέλεση
Κόβουμε σε καρέ ότι λαχανικό έχουμε και μας αρέσει
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι με σειρά σκληρότητας τα λαχανικά να μαλακώσουν .


Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό ταψί ,αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα που έχουμε προσθέσει τριμμένο τυρί. 


Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου