από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 3-4 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλα καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές πράσινε
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ. φέτα
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
-αλατοπίπερο
- μανιτάρια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι
να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε.
Τρίβουμε τα καρότα και το κρεμμύδι στον χονδρό τρίφτη και
ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε στην πατάτα τα λαχανικά, τα αυγά, αλάτι,
πιπέρι, το μαϊντανό και το τυρί τριμμένο στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το
αλεύρι προκειμένου να πάρουμε μια ζύμη που να μπορούμε να τη ζυμώσουμε με το
χέρι.
Ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια και ρολάρουμε στο υπόλοιπο αλεύρι.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν από το
φούρνο και αχνίζουν, προσθέτουμε σε κάθε κροκέτα σταγόνες ωμό ελαιόλαδο το
οποίο απορροφούν αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου