Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ





από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- λουκανικάκια κοκτέιλ
- λίγο νερό
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 με 2 κουταλιές μουστάρδα
- χυμό από λεμόνι
- λάδι
- ρίγανη


Εκτέλεση

Βράζουμε νερό και αφού βράσει ρίχνουμε τα λουκάνικα και αφήνουμε εκτός φωτιάς να μείνουν για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα.
Τα σβήνουμε με το λεμόνι το μέλι και την μουστάρδα ρίχνοντας και την ρίγανη.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου