Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017
ΛΑΓΑΝΑ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 800 γρ αλεύρι σκληρό
- 800 γρ αλεύρι σκληρό
- 350-400 γρ περίπου νερό
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- γλυκάνισος (προαιρετικός)
Για την επικάλυψη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο
- σουσάμι
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2-3 κουταλιές φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά κίτρινα σκληρά
- 3-4 κουταλιές σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017
ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ
από την Κλεάνθη Βάνα
Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 5 μανταρίνια πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα
- κακάο
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1,5 ποτήρια νερό
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 5 μανταρίνια πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα
- κακάο
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1,5 ποτήρια νερό
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
από την Γωγώ Βαγενά
Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 3 πορτοκάλια μέτρια ή 2 μεγάλα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 3 πορτοκάλια μέτρια ή 2 μεγάλα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ
από την Γωγώ Βαγενά
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 κουοα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό κρασί η ρετσίνα
- μισό κιλό αλευρι που φουσκώνει μόνο του (3,5 κούπες)
Για την γέμιση
- 2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη)
- 1 κούπα καρυδόψυχα χοντροκομμένη
- 1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017
ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ
από την Eleni Kariofilli
Υλικά
Για τον πουρέ
- πουρές πατάτας
- τυρί
- 2 αυγά
Για τον κιμά
- 800 γρ κιμάς
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζ. ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, καρότα,
κλπ.)
- ντομάτες κονκασέ
- 1 κουταλιά πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη κανέλα
- 1 κύβος λαχανικών
- λίγη φρυγανιά για το πασπάλισμα
- 1 αυγό
- λίγο τυρί
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες φρέσκες
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 1 συσκευασία ντομάτας σε κομμάτια
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές κόκκινες
- λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ/γ ζάχαρη
- 1 μικρό λεμόνι τον χυμό
- λίγο βασιλικό αποξηραμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο φρέσκο βούτυρο
- 1 κιλό γαρίδες φρέσκες
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 1 συσκευασία ντομάτας σε κομμάτια
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές κόκκινες
- λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ/γ ζάχαρη
- 1 μικρό λεμόνι τον χυμό
- λίγο βασιλικό αποξηραμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο φρέσκο βούτυρο
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 κότσια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- πιπεριές
- ντοματίνια
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- λίγη σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- λίγο τσατσιμπέλι