Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5-6 πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5-6 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι
 - χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΩΜΙ Η ΠΑΤΑΤΑ




από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 150 γρ ταραμά (άσπρο η κόκκινο)
- 1   μεγάλο κρεμμύδι
-  χυμό από δύο λεμόνια 
- λάδι όσο πάρει(ελαιόλαδο η σπορέλαιο) 

ΛΑΓΑΝΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 800 γρ αλεύρι σκληρό
- 350-400 γρ περίπου νερό
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
- γλυκάνισος (προαιρετικός)
Για την επικάλυψη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο
- σουσάμι

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά
 -5 κολοκύθια στο μέγεθος της παλάμης
- 2 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει
- 150 γρ  φέτα
- πιπέρι
- λίγο αλάτι
-  κρεμμύδι
- δυόσμος

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- σουπιές καθαρισμένες και κομμένες
- σπανάκι και άλλα γιαχνερά χόρτα αν έχουμε
- λάδι
- κρεμμύδια χλωρά και το πράσινο
- άνηθο
- 1 ποτήρι κρασί
 -1 κ.σ πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά

- 600 γραμμάρια  τυρί φέτα
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 150 γραμμάρια μαργαρίνη
- 4 αυγά 

- 1 φλιτζάνι του  τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια του  γλυκού  μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτάλι φαγητού  μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο



ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- Μπριζόλες χοιρινές
- λάδι
- μανιτάρια
- 1 ποτήρι κρασι  
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σκόνη
- μπαχαρικό για άσπρα κρέατα η ρίγανη


ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ




από την Γωγώ Βαγενά
 
Υλικά
- 8 αυγά
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1  ποτήρι ζάχαρη 
- κανέλα 
- γαρίφαλο 
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50ml κονιάκ
Για το σιρόπι 


- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- ½  πορτοκάλι 

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



Από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2-3 κουταλιές φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά κίτρινα σκληρά
- 3-4 κουταλιές σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι 
- πιπέρι

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ




από την Κλεάνθη Βάνα

Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο 
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
- 5 μανταρίνια πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα

- κακάο

Για το σιρόπι

- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1,5 ποτήρια νερό
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΑΛΑΤΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
- σκόρδο σε σκόνη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΜΗΛΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


από την Giota Haropoulou

Υλικά
- 1 φλιτ αλεύρι φαρινάπ
- 1  φλιτ νερό
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- λάδι
- καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, άχνη, κανέλα, ότι θέλουμε για το πασπάλισμα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο 
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
- 3 πορτοκάλια μέτρια ή 2 μεγάλα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ



από την  Γωγώ Βαγενά

Υλικά

Για την ζύμη

- 1 κουοα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό κρασί η ρετσίνα
- μισό κιλό αλευρι που φουσκώνει μόνο του (3,5 κούπες)

Για την γέμιση

- 2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη)
- 1 κούπα καρυδόψυχα χοντροκομμένη 
- 1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη


ΝΕΡΑΤΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 15 νεράτζια
- 800-1000 γραμμάρια φρουκτόζη ανάλογα με τα γούστα προτίμισης
- 2 λίτρα νερό και λίγο ακόμα ανάλογα αν χρειαστεί
- ένα φλιτζανάκι του καφέ λικέρ κουμ κουάτ


Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

- πορτοκάλια χοντρόφλουδα
- ζάχαρη
- χυμό λεμονιού


ΜΙΛΦΕΙΓ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ


από τον Tasos Enepekogloy

Υλικά
- 2 συσκευασίες σφολιατίνια
-  2 φακελάκια  κρέμα για μιλφέιγ
-  2 φακελάκια  κρέμα ζαχαροπλαστικής
- λίγη άχνη

ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα γάλα η χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια αλέυρι
- 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
-  1 βανίλλια
- ξύσμα πορτοκαλιού



ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από την Vassilikh Nomikou


Υλικά

- σφολιάτα
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας


ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ



από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο σφολιάτα
- 100 γραμμάρια βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άνη
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 150 γραμμάρια ψύχα άσπρη αμύγδαλα στο μπλέντερ
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ η αμαρέτο η ρούμι
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα



Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ





από την Eleni Kariofilli

Υλικά
Για τον πουρέ
- πουρές πατάτας
- τυρί
- 2 αυγά
Για τον κιμά
- 800 γρ κιμάς
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζ.   ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, καρότα, κλπ.)
- ντομάτες κονκασέ
- 1 κουταλιά πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
-  λίγη κανέλα
- 1 κύβος λαχανικών
- λίγη φρυγανιά για το πασπάλισμα
- 1 αυγό
- λίγο τυρί

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά
- 10 ποτήρια γάλα
- 1 ½  ποτήρι ζάχαρη 
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι 
- 2 φακελάκια vanilla
- 150 γρμ βούτυρο
- 6 αυγά
-  ξύσμα πορτοκάλι
- κανέλα 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο σφολιάτα
- 3 μήλα
- 3-4 κουταλάκια του γλυκού στέβια
- 1 κουταλάκι κανέλα


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ




από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες φρέσκες 
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 1 συσκευασία ντομάτας σε κομμάτια
- 250  γρ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές κόκκινες 
- λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ/γ ζάχαρη
- 1 μικρό λεμόνι τον χυμό
- λίγο βασιλικό αποξηραμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο φρέσκο βούτυρο

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


από την   Eleni Papathanasioy

Υλικά
Για τον χαλβά
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 2/3  κούπας σπορέλαιο
Για  το σιρόπι
-4 ½  κούπες νερό
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ¼  γαρύφαλλο τριμμένο.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ



από Kuriakos Trifillis

Υλικά

- 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
- κρέμα βανίλιας Γιώτης
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 κουτί Morfat
- κακάο η τρούφα η τριμμένο φυστίκι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- ½  κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομματάκια
- 300 γρ. σπανάκι
- 1-2 καρότα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ντομάτα σάλτσα
- αλατοπίπερο
- μοσχοκάρυδο μία μυτιά (προαιρετικό)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


 από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 200 γρ β ιτάμ η βούτυρο
- ½  κιλό αλεύρι που φουσκώνει μονό του η ½  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
- 5 μήλα
- κανέλα
- σταφίδες (προαιρετικά)

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ



από την Stella Glava

Υλικά

 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ ελιές χωρίς κουκούτσια
- 1  κουτί μπύρα
- λίγο αλάτι
- ρίγανη
- ελάχιστο νεράκι.
- λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


από τον Karas Kleo

Υλικά 
- 1 ψάρι 
- 1 φύλλο σφολιάτας
- αλάτι χοντρό
- άνηθος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ



από την Γωγώ Βαγενά


Υλικά
- 5 αυγά
- 1 ½  ποτήρι αλεύρι
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
Για το σιρόπι
- 1 ½  ποτήρι ζάχαρη
- 1 ½  ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι κακάο ( vanhouten)
- 1 βιτάμ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ


από την Stella Glava

Υλικά
- 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ τυρί φέτα
- 1  κουτί μπύρα
- λίγο αλάτι
- ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ελάχιστο νεράκι.
- λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κότσια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- πιπεριές
- ντοματίνια
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 5-6 κουταλιές σούπας νιφάδες κουάκερ
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1  χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα ρύζι
- ½ κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγες ίνες σαφράν

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


η συνταγή είναι από την Giota  Haropoulou και η εκτελεση από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 1 με 1 ½  κιλό  χοιρινό
- 1 κεσέ μανιτάρια πορτομπέλο
- ½  με 1 λεμόνι, αναλόγως τα γούστα και τα κέφια
- μουστάρδα
- πιπέρι - αλάτι
- 1-2 καρότα
- κρεμμύδι
- κρασάκι

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


από  Γιάννα Γιάννης

Yλικά
- 1 χταπόδι  1 
½   κιλό
- 1 ½  κιλό πατάτες
- 4 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- κανέλα
- δαφνόφυλλο
- κόκκινο πιπέρι
- κύμινο
- ρίγανη
- αλάτι

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΥΡΗΛΙΑΣ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
- 1 κ. ή ποτήρι σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
- 2 κ. ή ποτήρια γάλα ζεστό
- 2 αυγά
-1 κουταλάκι μπέικιν
- 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι αλάτι 
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- και αλεύρι όσο πάρει....Συνήθως μπαίνει 4 κούπες. Να ξεκολλάει από τις άκρες του σκεύους.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΙΦΑΔΟ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 γλώσσα  μοσχαρίσια
-1κιλό κρεμμύδια μικρά
- ½    φλ. λάδι
-1 φλ. κόκκινο κρασί
-2 κ .γλ πελτέ
-1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-3 δαφνόφυλλα
-15 κόκκους πιπέρι
-10 κόκκους μπαχάρι
- ½   κγ κύμινο
- ½   κγ κανέλα
-αλάτι
-πιπέρι