Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018
ΡΕΒΑΝΙ
από την Stella Glava
Υλικά
- 1 ποτήρι
ζάχαρη
- 1 ποτήρι
αλεύρι
- 1 ποτήρι
σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι
σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι
γιαούρτι
- 1 μπέικιν
πάουντερ
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από
ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
Για το
σιρόπι
- 4 ½
ποτήρια ζάχαρη
- 4 ½
ποτήρια νερό
- ελάχιστο ξύσμα
από πορτοκάλι και λεμόνι
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
ΑΓΓΙΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 4 αγγινάρες κατεψυγμένες κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 γιαούρτι
- 4 φέτες ζαμπόν φουαντρέ καπνιστό
- 5 ποτήρια νερό
- λίγο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο
- μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους και γκριλαρισμένο
- σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018
Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αγγινάρες κατεψυγμένες
- άνιθος
- κιμάς
- ροκφόρ
- κρασί
- βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Για την ψευτομπεσαμέλ
- 1 1/2 κρασοπότηρο γάλα
- 1/2 κρασοπότηρο νερό
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ η αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- λίγο βούτυρο
Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018
Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018
ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ
από Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 3 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 με 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- 1 κύβο κότας
- πιπέρι
- αλάτι
- γιαούρτι σακούλας
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018
Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018
Πώς να χαστι εφτα κιλα τ΄ βδουμάδα τρώουντας απ ούλα
Πρωινό : ένα μαστραπατζούδ΄
τσιάι απού κυδουνόφλα, σκέτου χωρίς ζάχαρ΄
Πρόγευμα : κράνα κι ένα τσιαρδούδ νιρόν για να χουνέψτι.
Γεύμα: ένα πνακ σιουρμπέτ΄ η ταρατόρ μσο κι μσο μι του ξυδ
Δείπνο : αγρίδις απου μπαϊρίσιου κλήμα, μι συμπλήρουμα
άγρα τσάπουρνα.
Αμα συνιχίστι αυτή τ΄δίιτα παραπάν΄ απού μια βδουμάδα θα
νάχτι τα ιξίς αποτιλέσματα :
θα πιρδικλώνιστι στην ισιάδα, θα μπαϊλντίσουν τα μάτια σας, θα νειριάζιστι
δαγκουνιές κι θα αντραλιάζιστι. Τα αντιρά σας θα μαζουχτούν κι η κλιά σας θα ακουμπίς΄
στ΄ ραχουκαλια
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 5 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για ριζότο (για 6 άτομα)
- 3 λουκάνικα χωριάτικα λεπτά
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί
- πιπέρι
- ρίγανη
- 6 κούπες νερό
- 1 κύβος μοσχάρι
- λάδι λίγο
- βιτάμ
- τριμμένο τυρί
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 αυγό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- βανίλια
- αλεύρι όσο σηκώσει (να ξεκολλά από τα τοιχώματα)
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μαρμελάδα κυδώνι-ρόδι με στέβια
ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ
από την Κυράννα Πέλλα
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Για την καραμέλα
- ¼ της κούπας αμυγδαλόπαστα
- ¼ ζάχαρη
Για την καραμέλα
- ¼ της κούπας αμυγδαλόπαστα
- ¼ ζάχαρη
Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
από την Alterego Konstantina
Υλικά
- 1 βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμό απο 2 πορτοκάλια
- ½ κ γ σόδα
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 μπέικιν-πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ κουβερτούρα
- αμύγδαλα καβουρντισμένα