Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΟΥΠΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- λάδι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβος κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- κρουτόν
- παρμεζάνα τριμμένη η ρεγγάτο
- γιαούρτι


ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ





από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 3 με 4 κουταλιές κακάο
- 1/2 ποτήρι γάλα


Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


από την  Anthoula Boutselis

Υλικά
-  μελιτζάνες
- μοτσαρέλα η φέτα
- μπέικον
- ντομάτες
- μαγειρικό βούτυρο

ΚΟΥΚΙΣ




από την Ελενα Γεωργιου

Υλικά
- 700 γρ βούτυρο ανάλατο
- 750 γρ μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ ξύσμα πορτοκάλι
- 15 γρ μαγειρική σόδα
- 15 γρ αλάτι
- 200 γρ αυγά
- 1200 γρ αλεύρι
- 200 γρ καρύδια
- 800 γρ σοκολάτα σε σταγόνες

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουτί μανιτάρια φρέσκα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ξύδι μπαλσάμικο


ΡΕΒΑΝΙ


από την Stella Glava

Υλικά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1  πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 4 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 4 ½ ποτήρια νερό
- ελάχιστο ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΞΥΔΙ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΚΑ ΦΥΤΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 λίτρο λευκό ξύδι
- 2 ρόδια
- εστραγκόν
- θρούμπι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπασμένους διάφορους κόκκους πιπεριών
- 2 καυτερές πιπεριές
- 3 κόκκους μπαχάρι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλο
- πιπέρι καγιέν
- κουρκουμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγό
- λεμόνι
- λάδι
- σκόνη σκόρδου
- 1 φλιτζάνι κουσκούς
- νερό
- κολοκυθάκια


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΛΑΣΙΚΗ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 10 φύλλα κρούστας
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα


ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ




από την Vassiliκι Νomikou

Υλικά

- άγρια σπαράγγια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγά


ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
- καρίνο
- ρίγανη
- 2 μπύρες
- λάδι
- μπαλσάμικο η κρέμα μπαλσάμικο


Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 πατάτες κομμένες σε τσιπς
- αλλαντικά διάφορα ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- τυρί του τοστ
- 1 κουτί μανιτάρια κομμένα
- 2 αυγά
- λάδι
- πιπέρι
- λίγο γιαούρτι


Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 1 μικρό γιαούρτι
- 4 με 5 φέτες ζαμπόν η γαλοπούλα
- 4 με 5 φέτες μπέικον
- τυριά διάφορα (γλυκά και αλμυρά τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- λίγη φέτα χοντροκομμένη
- 4 αυγά
- πάπρικα
- πιπέρι
- λάδι


ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΒΕΛΟΥΤΕ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλού αρακά
- 1 πράσο λεπτοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
- άνιθος
- 2 με 3 φέτες ζαμπόν φουαντρέ κομμένο σε λωρίδες
- 1 και 1/2 λίτρα ζωμό κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- φρυγανισμένες φέτες ψωμί κομμένες σε κυβους
- γιαούρτι


Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΦΩΛΙΕΣ ΑΥΓΩΝ ΣΕ ΧΟΡΤΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- σπανάκι
- μυρώνια
- καυκαλήθρες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
 - αυγά
 - φέτα

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 2 λαβράκια
- λίγη φρυγανιά
 - 1 φλιτ καφέ κουκουνάρια
- 3-4 κομμάτια λιαστές ντομάτες
- μαϊντανός
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- πάπρικα γλυκιά η κοφτερή, αναλόγως τα γούστα
- σκόνη ντομάτας
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγο λάδι απ τις λιαστές

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΑΓΓΙΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 αγγινάρες κατεψυγμένες κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 γιαούρτι
- 4 φέτες ζαμπόν φουαντρέ καπνιστό
- 5 ποτήρια νερό
- λίγο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο
- μπαγιάτικο ψωμί  κομμένο σε κύβους και γκριλαρισμένο 
- σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο


ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 2 χούφτες τραχανά πικάντικο με ντομάτα πιπεριά και καρότα
- λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- μπαγιάτικο ψωμί κομμένο και τηγανισμένο
- 1 κύβος
- 1 και 1/2 λίτρο νερό


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 5 με 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές αλεύρι
- λάδι η για περισσότερη νοστιμιά βούτυρο
- κρασί λευκό
- 1 κύβος κότας
- 1 και 1/2 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανισμένες φέτες ψωμί 
- τυρί τριμμένο


Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ


από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
- 20 κιλά γάλα
- 1 κ. γ αλάτι
- 20 γραμ, τυρομαγιά υγρή
- 2 κουτ, σούπας γιαούρτι
- αλάτι χοντρό για το αλάτισμα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγγινάρες κατεψυγμένες
- άνιθος
- κιμάς
- ροκφόρ
- κρασί
- βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη

Για την ψευτομπεσαμέλ

- 1 1/2 κρασοπότηρο γάλα
- 1/2 κρασοπότηρο νερό
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ η αλεύρι
- αλάτι 
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- λίγο βούτυρο


ΧΟΣΑΦΙ (ΚΟΜΠΟΣΤΑ Μ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ)


από την  ΧΡΥΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- βερίκοκα
- δαμάσκηνα
-  σύκα
- σταφίδες ξανθές & μαύρες
- μήλα
- κυδώνια
- γαρύφαλλο
- κανέλα
- λίγη ζάχαρη

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΝΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μανιτάρια
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνιθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρασί
- λάδι
- λεμόνι


Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΓΚΟΦΡΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 120 γραμμάρια γκοφρέτες
- καρύδα
- κακάο 


Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

-  1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 3 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 με 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- 1 κύβο κότας
- πιπέρι 
- αλάτι
- γιαούρτι σακούλας


Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΑΣΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό πράσα
- 2 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
- λίγο σέλινο
- αλατοπίπερο
- 2 λεμόνια
- λίγη πάπρικα καπνιστή.
- 2-3 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινά φιλετάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- καρίνο
- ρίγανη
- θυμάρι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- λάδι
- 2 μπύρες
- μπαλσάμικό η κρέμα μπαλσάμικου



ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόνη σκόρδου
- ροκφόρ κατά βούληση
- 3 ποτήρια ζωμό κρέατος
- 2 κουταλιές βούτυρο light
- κανέλα ελάχιστη
- 1 κουταλιά στέβια


Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Πώς να χαστι εφτα κιλα τ΄ βδουμάδα τρώουντας απ ούλα



Πρωινό :  ένα μαστραπατζούδ΄ τσιάι απού κυδουνόφλα, σκέτου χωρίς ζάχαρ΄
Πρόγευμα : κράνα κι ένα τσιαρδούδ νιρόν για να  χουνέψτι.
Γεύμα: ένα πνακ σιουρμπέτ΄ η ταρατόρ μσο κι  μσο μι του ξυδ
Δείπνο : αγρίδις απου μπαϊρίσιου κλήμα, μι συμπλήρουμα άγρα τσάπουρνα.


Αμα συνιχίστι αυτή τ΄δίιτα παραπάν΄ απού μια βδουμάδα θα νάχτι τα ιξίς αποτιλέσματα :
 θα πιρδικλώνιστι στην ισιάδα,  θα μπαϊλντίσουν τα μάτια σας, θα νειριάζιστι δαγκουνιές κι θα αντραλιάζιστι. Τα αντιρά σας θα μαζουχτούν κι η κλιά σας θα ακουμπίς΄ στ΄ ραχουκαλια

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 5 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για ριζότο (για 6 άτομα)
- 3 λουκάνικα χωριάτικα λεπτά 
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί
- πιπέρι
- ρίγανη
- 6 κούπες νερό
- 1 κύβος μοσχάρι
- λάδι λίγο
- βιτάμ 
- τριμμένο τυρί


Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΠΛΕΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα για μπακλαβά
- λάδι ηλιέλαιο
- στέβια
- κανέλα
- ψιλοκομμένα καρύδια
- μέλι


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 αυγό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- βανίλια
- αλεύρι όσο σηκώσει (να ξεκολλά από τα τοιχώματα)
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
μαρμελάδα κυδώνι-ρόδι με στέβια


ΚΥΔΩΝΙ- ΡΟΔΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και ξυσμένο από ψιλό τρίφτη
- 600 ml χυμό ροδιού (εμπορίου)
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- στέβια 4 με 5 κουταλιές
- 1/2 χυμό λεμονιού.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 2 με 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- καρίνο 
- κρασί κόκκινο


ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ





από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά 

Για το παντεσπάνι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1  χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο


Για το σιρόπι

- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό

Για την καραμέλα 


- ¼  της κούπας  αμυγδαλόπαστα
- ¼  ζάχαρη 

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 2 κιλά πράσα
- 1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κούπα, σάλτσα ντομάτα
- 1 κ, γλυκού καπνιστό πιπέρι
- 1 κοφτό  κ γ κουρκουμά
- 1 φλιτζ, του καφέ ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι και ρίγανη όση προτιμάτε

ΖΥΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΕΛΊΤΖΑΝΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- κρέας
 -μελιτζάνες φλάσκες
-ντομάτα κονκασέ
-2 κρεμμύδια
-σκελίδες σκόρδου κατά βούληση
-λάδι
-μαϊντανό μπόλικο
-αλάτι
-πιπέρι
-κουρκουμά
-πάπρικα γλυκιά
-πρέζα ζάχαρη

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 250 γρ μικρά ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 250 γρ διάφορα τυριά
- 1 κούπα ντομάτα κονκασε
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλατοπίπερο

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


από την Alterego Konstantina

Υλικά
- 1 βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμό απο 2 πορτοκάλια
- ½ κ γ σόδα
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 μπέικιν-πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ κουβερτούρα
- αμύγδαλα καβουρντισμένα

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



από την     Irini Patiloudi

Υλικά
.-  1 σοκολάτα κουβερτούρα
-  2  κουταλιές ηλιέλαιο