Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
- 2 καρότα ξυσμένο στον τρίφτη
- 3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σος γιαουρτιού
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια φρέσκα
- 2 φρέσκα
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζανιού τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο
λιωμένη
- 2 κουταλιές της
σούπας θυμάρι
- ¼ τσαγιού χυμό λεμόνι
- λίγο ξύσμα
από λεμόνι
- 1/3 φλιτζανιού
τσαγιού άσπρο κρασί
- 2 κ σούπας ξύδι βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019
Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
από την Stella Glava
Υλικά
Υλικά
- 1 μικρή κούπα μουλιασμένες σταφίδες
- λίγη κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- αυγό για άλειμμα .
Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
από την Effie Tsitsika
Υλικά
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 1 1/2 κουτ. γλυκού νερό καυτό
- 1 1/8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019
ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 φλιτζανάκια του καφέ τραχανάς
- 4 κολοκυθάκια μικρά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3 καρότα
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- κρουτόν
- τυρί - κρέμα ή γιαούρτι
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ
από την Lena Myrto Trifylli
Υλικά
- κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- κουρκουμάς
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- κατίκι
- λάδι μαϊντανού
Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 6 κρόκους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. μέλι
Με αυτήν γεμίζουμε τα σουδάκια
Για την κρέμα σοκολάτας
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
- 300 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική
- 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. μέλι 2 βανίλιες
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους
Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλο κανταϊφιού
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές στέβια κρυσταλλική
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- σταφίδες
- βούτυρο φρέσκο
- κράνμπερι
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό
- μισό ποτήρι στέβια κρυσταλλική
- μέλι
- λίγο λεμόνι
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
από την Stella Glava
Υλικά
Για την βάση
- ψητές ή τηγανιτές μελιτζάνες
- ψητά ή τηγανιτά κολοκυθάκια
Για τον κιμά
- 1
κιλό κιμά μοσχαριού
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- σάλτσα ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες περίπου .
- 1 αυγό
- 50 γρ φρέσκο βούτυρο
- μπόλικα τυριά της αρεσκείας μας ( χρησιμοποίησα έμενταλ τριμμένο , και φέτα