Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΔΕΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- συκώτι
- αλεύρι 
- δεντρολίβανο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαλσάμικο


ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


από την Καλλιόπη

Υλικά

- φράουλες
- 1 ποτηράκι κρασιού νερό
- στέβια

ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ





από την Kiki Giorgos  Mino

Υλικά
- 2 κιλά φράουλες,
- 1 ½  κιλό ζάχαρη ( εγώ έβαλα καστανή)
- 1 λεμόνι χυμό φυσικό
- 1 βανίλια προαιρετικά

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ


από την Effie Tsitsika

Υλικά
- 150 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
-  1 βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 400 γρ αλεύρι
-  2 κ.σ. κακάο

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
- 2 καρότα ξυσμένο στον τρίφτη
- 3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σος γιαουρτιού
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πλοκάμια χταποδιού
- κάπαρη
- αγγουράκια τουρσί
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- λάδι
- ξύδι


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ





 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια φρέσκα
-  2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-  ¼  φλιτζανιού τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
-  1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-  2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
-  ¼  τσαγιού χυμό λεμόνι
-  λίγο ξύσμα από  λεμόνι
- 1/3  φλιτζανιού τσαγιού άσπρο κρασί
- 2 κ σούπας ξύδι βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

CAP CΑKΕS



από την Stella Glava

Υλικά
-  100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-  2 αυγά
- εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
Για την βουτυρόκρεμα

-  200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ






από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 ½  κούπα μαρμελάδα
- 4 κούπες αλεύρι φαριναπ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ

από την Stella Glava

Υλικά

- 1 μικρή κούπα μουλιασμένες σταφίδες
- λίγη κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- αυγό για άλειμμα .

ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ








από την Stella Glava

Υλικά
-  475 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 20 γρ. μαγιά ξερή
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΛΕΜΟΝΑΤΑ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό κουκιά χλωρά
- πράσινα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 φλ του καφέ ρύζι
- χυμό από 1-2 λεμόνια

ΚΕΙΚ CASUTERA η CASTELLA



από την Effie Tsitsika

Υλικά
-  5 ασπράδια αυγών
-  5 κρόκοι αυγών
- 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 ½  κ. γ λ. μέλι ανακατεμένο με 2 ½   κ. γ λ. νερό βραστό.
- βανίλιες (προαιρετικές)

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 750 γρ περίπου μανιτάρια άσπρα
- 1 κούπα κινόα βρασμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 αυγό
- 2 καρότα
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 5-6 κ σ αλεύρι ή βρώμη αλεσμένη

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΡΕΒΙΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Καλλιόπη

Υλικά
- ρεβίθια μουλιασμένα χωρίς την φλούδα τους
- σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- αλατοπίπερο
- λίγη πάστα ντομάτας 
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

1/2 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 1 1/2 κουτ. γλυκού νερό καυτό
- 1 1/8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκι
- 1 κουτί μανιτάρια 
- 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- τυριά διάφορα που λίωνουν
- κρέμα γάλακτος η γάλα εβαπορε
- πιπέρι


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 φλιτζανάκια του καφέ τραχανάς
- 4 κολοκυθάκια μικρά
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3 καρότα
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- κρουτόν
- τυρί - κρέμα ή  γιαούρτι

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5 μπουτάκια από κοτόπουλο
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε χοντρά κομμάτια
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



από την Κυραννα Πελλα

Υλικά


- 400 γραμμάρια  αλεύρι - 100 γραμμάρια  κορν φλάουρ- 1 φακελάκι μαγιά - 1 κουταλάκιο του  γλυκού αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού . ζάχαρη- 350. γραμμάρια νερό 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ



από την Lena Myrto Trifylli

Υλικά

- κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- κουρκουμάς
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- κατίκι
λάδι μαϊντανού


ΛΑΔΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ



απο την Lena Myrto Trifylli

Υλικά

- φύλλα μαϊντανού
- λάδι
- 1 με 2 κουταλιές ζάχαρη καστανή


ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες σε κύβους
- καρότο σε κύβους
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- κάπαρη
- καλαμπόκι
- κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- μαγιονέζα
- αρακάς


Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ





 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό σπανάκια
- 3 πράσα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- δυόσμος η άνηθος
- 1 αυγό
- 2 κ σ αλεύρι
- 4 κ σ βρώμη
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- φέτα

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ



από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- σουδάκια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

- 6 κρόκους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. μέλι
Με αυτήν γεμίζουμε τα σουδάκια

Για την κρέμα σοκολάτας
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
-  300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. μέλι 2 βανίλιες
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους

ΣΟΥ



από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
-  1 φλ. αλεύρι
- 4 αυγά
- ½  φλ. βούτυρο
- 1 φλ. νερό

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο κανταϊφιού
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές στέβια κρυσταλλική
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο
- σταφίδες
- βούτυρο φρέσκο
- κράνμπερι

Για το σιρόπι

- 1 ποτήρι νερό
- μισό ποτήρι στέβια κρυσταλλική
- μέλι
- λίγο λεμόνι


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
- φέτα λιωμένη με το πιρούνι
- ρεγγάτο τριμμένο
- γκούντα τριμμμένη
- πιπέρι
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 αυγό
- λάδι


ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ




από την Stella Glava

Υλικά 


Για την βάση
- ψητές ή τηγανιτές μελιτζάνες
- ψητά ή τηγανιτά κολοκυθάκια
Για τον κιμά
-  1 κιλό κιμά μοσχαριού
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½  ματσάκι μαϊντανό
- σάλτσα ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες περίπου .
- 1 αυγό
- 50 γρ φρέσκο βούτυρο
- μπόλικα τυριά της αρεσκείας μας  ( χρησιμοποίησα έμενταλ τριμμένο , και φέτα  

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - πατάτες φρέσκες μικρές σε μέγεθος
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο