Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ








από την Stella Glava

Υλικά
-  475 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 20 γρ. μαγιά ξερή
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας


Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10x30 εκ.
Αν έχετε κάποια λίγο μεγαλύτερη είναι μία χαρά αλλά αν η φόρμα σας είναι μικρότερη τότε μπορεί να ξεχειλίσει η ζύμη.
Για αυτό προτείνω, στην περίπτωση αυτή, να μοιράσετε τη ζύμη στα δύο και να κάνετε δύο μικρότερα ψωμιά αντί για ένα μεγάλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Στο χέρι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι.
Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και αν δεν ξεκολλάει από τα χέρια προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά αλεύρι.

Το αφήνουμε να φουσκώσει τυλιγμένο με μια πετσέτα για μια ώρα. Δεν το ξανά ζυμώνουμε.
Το ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου


Αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου