Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την  Irini Patiloudi

Υλικά
-  κρεμμύδι
-  πιπέρια
-  μανιτάρια
-  ζαμπόν,
-  10-12 αυγά
-  250 γρ. γάλα
-  2 κουταλιές αλεύρι
-  ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  ρίγανη
-  τυρί 



Εκτέλεση
Οτι υλικά θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, θα τα τσιγαρίσετε πρώτα, όπως κρεμμύδι, πιπέρια, μανιτάρια, ζαμπόν....
για ένα μεγάλο ταψί θέλουμε περίπου 10 με 12 αυγά, 250 γρ, γάλα και 2 κουταλιές αλεύρι για να δέσει, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.....την διαμορφώνετε όπως και με ότι υλικά θέλετε απλά το τριμμένο τυρί να πάει από πάνω.....
ψήσιμο 30 με 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου