Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ (σμυρναίικο)






από τον Ιωάννη Τριφύλλη
 
Yλικά
- μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- κρασί οτι έχουμε
- κόκκους πιπέρι
- ρίγανη
- αλάτι 
- λίγη ζάχαρη
- χυμό μανταρίνι
- 3 λεμόνια
- μουστάρδα


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σκόρδο πιπέρια λίγη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί.
 Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού. 
Συμπληρώνουμε με ζεστό τόσο όσο να σκεπάζεται το κρέας και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό να σιγοβράσει το κρέας. 
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε χυμό λεμονιού μαζί με μουστάρδα και το αλάτι και σε περίπτωση που δεν είναι δεμένη η σάλτσα και λίγο κορνφλάουρ. 
Παίρνει ξανά μια βράση να δέσουν τα υλικά και το φαγητό είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου