Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΤΣΑ 2 ΜΟΝΑΔΩΝ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

- τορτίγιες μικρές
- σάλτσα ντομάτες
- τυρί που λιώνει...
- φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- ντομάτες κομμένες ροδέλες
- ρίγανη
- Πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα τις τορτίγιες.
Τις αλείφουμε με ντομάτα και ρίχνουμε ρίγανη και τυρί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και λίγο ακόμα τυρί.
Από πάνω βάζουμε ντομάτα και πιπεριές.
Τις ψήνουμε σε φούρνο για κανένα μισάωρο στους 150 βαθμούς
Μοναδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου