Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ


από τον Stelios Kalaitzidis

Υλικά
- 2 κιλά κράνα ώριμα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2-3 ξυλάκια κανέλας
- 1 σακουλάκι γαρίφαλα ολόκληρα
- 1 μοσχοκάρυδο κομμένο στα τέσσερα
- τσίπουρο, κονιάκ

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο και από πάνω τη ζάχαρη και τα σκεπάζουμε με τσίπουρο και κονιάκ. Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για τουλάχιστον ένα με δύο μήνες για να ψηθεί. 
Το ανοίγουμε αρχές Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου