Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΒΡΑΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- ψιλοκομμένες πατάτες σε κύβους
- ψιλοκομμένο καρότο σε κύβους
- κάπαρη
- ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
- βραστό μοσχάρι (γενικά ένα κομμάτι κρέας ψητό η βραστό που έχει μείνει από την προηγούμενη)η αν δεν έχουμε,  ζαμπόν βραστό σε κύβους
- μαγιονέζα διαιτητική φτιαγμένη από εμάς.


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα καρότα και την πατάτα και την βράζουμε (όχι πολύ, να στέκεται). Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό στραγγίζονταν τα.
Ξεπλένουμε τα αγγουράκια τουρσί και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε την κάπαρη. Κόβουμε την γραβιέρα σε κύβους καθώς επίσης και το βραστό κρέας.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την διαιτητική μαγιονέζα που φτιάξαμε.
Η μαγιονέζα γίνεται ως έξης: Προσθέτω γάλα κρύο σε ένα κατσαρολάκι και βάζω μερικές κουταλιές κορνφλάουρ για να το πήξω (σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει). Προσθέτω μπόλικη μουστάρδα λίγο λάδι και λίγο χυμό λεμονιού και το χτυπώ με το σύρμα από το μίξερ χειρός για να ενωθούν τα υλικά (όπως διαπιστώσατε ούτε αυγά ούτε πολλά λάδια) το αποτέλεσμα πολύ καλό, δοκιμάστε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου