Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
-συκώτι μοσχαρίσιο
-ξύδι
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
-αλεύρι
-λάδι για το τηγάνισμα
-λεμόνι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φέτες του συκωτιού από τυχόν μεγάλα αγγεία και μεμβράνες.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε νερό το συκώτι και μπόλικο ξύδι.
Το αφήνουμε για κανένα μισάωρο.Με αυτόν τον τρόπο δεν μυρίζει έντονα.
Το βγάζουμε από το ξύδι και το ξεπλένουμε καλά.
Το αφήνουμε να στραγγίξει και το πασπαλίζουμε με αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε θερμοκρασία μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Το σβήνουμε με λεμόνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου