Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙ


από την Irini Palitoudi


Υλικά και εκτέλεση

-  110γρ. νωπή μαγιά
-  100γρ. γάλα χλιαρό
-  100γρ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
τα ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί
-  3αυγα
-  200 γρ, βούτυρο αγελαδινό
-  380γρ. ζάχαρη
-  200γρ. γάλα
τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνέχεια  και μένουν χλιαρά
ενώνουμε την φουσκωμένη μαγιά με τα προηγούμενα και προσθέτουμε:
-  2 κουταλάκια μαχλέπι αλεσμένο
-  ½ κουταλάκι μαστίχα σκόνη
-  2 βανίλιες
-  ¼ κουταλάκι κακουλέ (κάρδαμο)
-  1 κιλό αλεύρι δυνατό
τα ζυμώνουμε όλα μαζί με το χέρι η αν υπάρχει δυνατό μίξερ, ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι …αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα..
πλάθουμε σε πλεξούδα η στρογγυλό και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
ψήνουμε σε 130 βαθμούς 50 με 60 λεπτά ανάλογα το μέγεθος
αυτή η συνταγή βγάζει 4 τσουρέκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου