από την Irini Palitoudi
- 110γρ. νωπή μαγιά
- 100γρ. γάλα χλιαρό
- 100γρ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
τα ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί
- 200 γρ, βούτυρο αγελαδινό
- 380γρ. ζάχαρη
- 200γρ. γάλα
τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μένουν χλιαρά
- 2 κουταλάκια μαχλέπι αλεσμένο
- ½ κουταλάκι μαστίχα σκόνη
- 2 βανίλιες
- ¼ κουταλάκι κακουλέ (κάρδαμο)
- 1 κιλό αλεύρι δυνατό
τα ζυμώνουμε όλα μαζί με το χέρι η αν υπάρχει δυνατό μίξερ, ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι …αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα..
πλάθουμε σε πλεξούδα η στρογγυλό και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
ψήνουμε σε 130 βαθμούς 50 με 60 λεπτά ανάλογα το μέγεθος
αυτή η συνταγή βγάζει 4 τσουρέκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου