Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ



από την Vana Kleanthi

Υλικά


- 1 και 1/2 του φλιτζανιού αλεύρι μαλακό
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/3 του φλιτζανιού μαργαρίνη
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και προσθέτουμε τις βανίλιες και το νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ενώνουμε με το βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ρίχνουμε τα υλικά μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η βάζουμε γλάσο σοκολάτας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου