Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΣΟΣ ΓΙΑ ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ



από την Κυριακή Τομπροντή

 Υλικά
- τυρί φέτα
- λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση
 Βάζουμε στο μούλτι τυρί φέτα & λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος & χτυπάμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. 
Αν γίνει αραιή προσθέτουμε φέτα.
 Αν θέλουμε προσθέτουμε στη σος & άλλα υλικά που μας αρέσουν.
Αφού πλύνουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα τους) τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο & τις ψήνουμε στα κάρβουνα. 
Όταν γίνουν τις κόβουμε στη μέση (κατά μήκος) & όσο είναι ζεστές, βάζουμε επάνω τη σως & λίγη πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου