Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

ΠΟΡΤΟΓΕΖΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ


από την Στέλλα Γίδαρη
Υλικά
-  μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
-  3-4 πατάτες
-  1 κρεμμύδι
-  3-4 σκελίδες σκόρδου
- -  5 αυγά
-  αλατοπίπερο
-  μαϊντανό
-  αγγουράκια τουρσί

Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε ένα παστό μπακαλιάρο, τον βράζουμε λίγο και τον μαδάμε σε μικρά κομματάκια.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις τηγανίζουμε. Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και 3-4 σκελίδες σκόρδο και τα τηγανίζουμε ( να μη μαυρίσει το σκόρδο). Τα βάζουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να ψηθούν τα αυγά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Σερβίρουμε με αγγουράκια τουρσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου