- γλυστρίδα
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- πασκιτάν η στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Ζεματάμε ελαφρώς την γλυστρίδα και μετά την σουρώνουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και την γλυστρίδα.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αλάτι και αφού πάρει 2-3 βράσεις το σβήνουμε.
Αφού κρυώσει λίγο παίρνουμε λίγο από το ζουμί και το ανακατεύουμε με το πασκιτάν η το στραγγιστό γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το σκόρδο λιωμένο.
Το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Η σούπα θα πρέπει να είναι παχύρευστη.
Παρατηρήσεις
Για το
ΠΑΣΚΙΤΑΝ χρειαζόμαστε:
- γάλα πρόβειο η αγελαδινό
- γιαούρτι 4-5 κουταλιές
Εκτέλεση
Παίρνουμε το τουλουπάνι και αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου