Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
  
Yλικά
- μανιτάρια λευκά
- λάδι
- ντομάτες τριμμένες
- μαϊντανός
- καυτερές πιπεριές
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί φέτα
- σκόρδο
- λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε τα κοτσάνια τους, έτσι που να μείνουν σαν κούπες. 


Στο μούλτι αλέθουμε όλα τα υλικά, μαζί με τα κοτσάνια, και αφήνουμε το τυρί. Δοκιμάζουμε την γέμιση, διορθώνουμε την γεύση και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Από πάνω βάζουμε λίγο τυρί τριμμένο και στάζουμε επί πλέον λίγο ακόμα ελαιόλαδο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. 

Αν μας περισσέψει γέμιση την κρατάμε για μακαρονάδες, είναι καταπληκτική σάλτσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου