Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- ντομάτας ξεφλουδισμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- σκόρδο
- αλάτι
- ξύδι
- λάδι


Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτας. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Λιώνουμε το σκόρδο και με ένα κουτάλι το τρίβουμε με το αλάτι. 
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να το λιώνουμε με το κουτάλι. Προσθέτουμε το ξύδι (μπόλικο). Έχει γίνει ένας πολτός.
 Βάζουμε τον μαϊντανό πάνω από την ντομάτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τον πολτό του σκόρδου και προσθέτουμε λίγο νερό.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη την σαλατιέρα και την αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.

Το αποτέλεσμα άπαικτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου