Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ



από την Αρετή Γραμμόζη

Υλικά


-κομμάτια γίδας
- 4 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 5-6 κλωνάρια σέλινου
- 4-5 καρότα
3-4 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Επειδή η γίδα δεν είναι τρυφερό κρέας και όσο μεγάλη είναι τόσο περισσότερο βράσιμο θέλει, εγώ από χθες βράδυ την μισοέβρασα. 
Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. 
Τα βράζουμε και στην αρχή με μια τρυπητή κουτάλα τα ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να μπορέσουμε να τρυπήσουμε το κρέας με ένα πιρούνι. Σβήνουμε τη φωτιά. 
Σήμερα το πρωί την έβαλα στη φωτιά να πάρει μια βράση και έριξα τα  κρεμμύδια , το  σέλινο και τα καρότα. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Προσθέτω και τις πατάτες. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι.
Μόλις βράσουν σβήνω τη φωτιά. 
Να προσθέσω ότι εγώ προσθέτω σ' όλα τα φαγητά μου και λίγο κουρκουμά στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου