Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια 
- σκόρδο  ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

Για την σάλτσα

- λάδι 4 κουταλιές
- βαλσαμικό ξύδι 4 κουταλιές
- μουστάρδα 1 κουταλιά
- μέλι 3 κουταλιές


Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε πάχος 1- 1,5 εκατοστού.
Τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και τα λαδώνουμε.



Τους ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και σκόρδο και τα ανακατεύουμε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με την σάλτσα βαλσάμικου  (βλέπε παρασκευή του σε συνταγές) και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου