Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΣΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- μανιτάρια κομμένα σε φετούλες λεπτές
- πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- προαιρετικά ψιλοκομμένη πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- κρεμά γάλακτος light 
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση 
Με λίγο νερό αραιώνουμε το πράσο και τα μανιτάρια.
Όταν πιουν όλα τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου