Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



από τον Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ρύζι 
- νερό
- κρεμμύδι
- λάδι
- αλάτι

Για την σάλτσα

- ντομάτα ψιλοκομμένη
- πελτές
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ζάχαρη


Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις καεί ρίχνουμε το ρύζι και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις τσιγαριστεί το ρύζι με το κρεμμύδι προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Μόλις πάρει βράση αφήνουμε να πιεί το νερό του μέχρι να γίνει το ρύζι.
Η αναλογία ρυζιού- νερού είναι πάντα στα 1 προς 3.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι προσθέτουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά μας.
Προσθέτουμε το νερό την ζάχαρη και τον πελτέ για να πάρει πιο έντονο κόκκινο χρώμα.
Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ρύζι σε φορμάκι και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Συνοδεύεται και με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου