από τον Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- ρύζι
- νερό
- κρεμμύδι
- λάδι
- αλάτι
Για την σάλτσα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- πελτές
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις καεί ρίχνουμε το ρύζι και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις τσιγαριστεί το ρύζι με το κρεμμύδι προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Μόλις πάρει βράση αφήνουμε να πιεί το νερό του μέχρι να γίνει το ρύζι.
Η αναλογία ρυζιού- νερού είναι πάντα στα 1 προς 3.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι προσθέτουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά μας.
Προσθέτουμε το νερό την ζάχαρη και τον πελτέ για να πάρει πιο έντονο κόκκινο χρώμα.
Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ρύζι σε φορμάκι και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Συνοδεύεται και με γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου