Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- λουκάνικα
- πιπεριές πράσινες
- πιπεριές Φλωρίνης
- λάδι
- ντομάτες
- πάπρικα
- ελάχιστη κανέλα
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- κρασί κόκκινο
- μια κουταλιά πελτέ


Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. Το ίδιο και τα λουκάνικα. 


Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε και αυτές.

Σβήνουμε με το κρασί όπου έχουμε διαλύσει και μια κουταλιά πελτέ.


 Προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια ντομάτα και χαμηλώνουμε την φωτιά έως ότου ψηθεί το σπετσοφάι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου