Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)


από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 500 γρ βαλεριάνα
- 250 γρ σπανάκι
- 3 πράσα χοντροκομμένα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
- άνηθος φρέσκος ένα ματσάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι

- σουσάμι
- για το φύλλο ανοίγουμε δικό μας η αγοράζουμε χωριάτικο


Εκτέλεση
Μαραίνουμε με λίγο αλάτι βαλεριάνα- σπανάκι και στύβουμε καλά.
Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα πράσα και τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε να κρυώσουν
Ετοιμάζουμε τα φύλλα (λαδώνοντας) και τα μοιράζουμε στο ταψί.
Στην μέση βάζουμε τα υλικά που έχουν στραγγίξει καλά και κλείνουμε.
Χαράσσουμε καλά σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 40 λεπτά σε φούρνο που προθερμάναμε στους 1800
καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου