από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- λίγο γάλα (για να μπορέσω να αλέσω τις μπανάνες)
- 1/2 κούπα φρουκτόζη
- 1/2 κούπα λάδι (έβαλα ελαιόλαδο αλλά μάλλον καλύτερα θα ήταν σπορέλαιο η βιτάμ)
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κουταλάκι κανέλα (νομιζω λιγότερη θα πήγαινε καλύτερα)
- λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αλέθουμε τις μπανάνες στο μίξερ προσθέτοντας λίγο γάλα για να γίνει ένα παχύρευστος χυλός.
Χτυπάμε το λάδι με την φρουκτόζη και τα αυγά πολύ καλά και προσθέτουμε κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι όπως επίσης και τον χυλό της μπανάνας.
Προσθέτουμε την σόδα το μπέκιν και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη το μείγμα του κέικ.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Παρατηρήσεις
1. Διαπίστωσα ότι η δοσολογία της κανέλας είναι αρκετά μεγάλη και καλύπτει την γεύση της μπανάνας.
Πολύ λιγότερη κανέλα λοιπόν για να μην θυμίζει σταφιδόψωμο
2. Χρησιμοποίησα ελαιόλαδο.Νομίζω ότι θα του πήγαινε καλύτερα το σπορέλαιο η το βιτάμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου