Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

KΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ




από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 ώριμες μπανάνες
- λίγο γάλα (για να μπορέσω να αλέσω τις μπανάνες)
- 1/2 κούπα φρουκτόζη
- 1/2  κούπα λάδι (έβαλα ελαιόλαδο αλλά μάλλον καλύτερα θα ήταν σπορέλαιο η βιτάμ)
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κουταλάκι κανέλα (νομιζω λιγότερη θα πήγαινε καλύτερα)
- λίγο μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση

Αλέθουμε τις μπανάνες στο μίξερ προσθέτοντας λίγο γάλα για να γίνει ένα παχύρευστος χυλός.
Χτυπάμε το λάδι με την φρουκτόζη και τα αυγά πολύ καλά και προσθέτουμε κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι όπως επίσης και τον χυλό της μπανάνας.
Προσθέτουμε την σόδα το μπέκιν και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη το μείγμα του κέικ.



Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.

Παρατηρήσεις


1. Διαπίστωσα ότι η δοσολογία της κανέλας είναι αρκετά μεγάλη και καλύπτει την γεύση της μπανάνας.
Πολύ λιγότερη κανέλα λοιπόν για να μην θυμίζει σταφιδόψωμο
2. Χρησιμοποίησα ελαιόλαδο.Νομίζω ότι θα του πήγαινε καλύτερα το σπορέλαιο η το βιτάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου