Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


από τον Athanasios Panagaris
Υλικά
-κεφάλι συναγρίδας συν δυο φέτες ψάρι (αυτά έβαλα εγώ), περίπου 1 κιλό ψάρι
- 2 κρεμμύδια
- 2  καρότα
- 2 πατάτες
- 2 σελινόριζες
-  ½  φλιτζάνι λάδι
- ¾  του φλιτζανιού ρύζι
- 2  αυγά
- 2 λεμόνια
-  αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα λαχανικά με το λάδι , τα μισά από αυτά τα περνάμε από τον μύλο λαχανικών ,και τα ξαναβάζουμε λιωμένα στο τέλος μέσα στο ζουμί.
Με τα άλλα μισά γαρνίρουμε το ψάρι στο πιάτο.


Αφού βράσουν τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια για 15 λεπτά περίπου .
Όταν  βράσει και το ψάρι , σουρώνουμε το ζουμί , ρίχνουμε μέσα τα λιωμένα λαχανικά , και το ρύζι, βράζουμε για 15-20 λεπτά .



Έχουμε κτυπήσει 2 αυγά ,έχουμε στύψει 2-3 λεμόνια ,και αυγοκόβουμε την σούπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου