Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ


από την Eleni Margel lou

Υλικά
- πουρές από 1/2 κιλό πατάτες χλιαρός
- ελαιόλαδο και σπορέλαιο (θέλουμε να γίνει απαλή)
- καλό ξύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή 2 κουταλάκια σκόνη)
- πιπέρι
-  αλάτι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- 2 βολβούς παντζαριών λιωμένους καλά αλλά αφήνουμε και μερικά κομματάκια νά φαίνονται.

Εκτέλεση
Αφού φτιάξουμε με τον παραδοσιακό τρόπο την σκορδαλιά μας, προσθέτουμε τον πολτό από τα παντζάρια και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ''δέσουν'' οι γεύσεις!!
Εκτός από συνοδευτικό ψαριών (μπακαλιάρος κλπ) μπορεί να συνοδέψει και σαλάτες (παντζάρια) και πατάτες φούρνου.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου