Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ



από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 5 σφιχτά αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
- 3-4 αγγουράκια τουρσί μικρά
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- κέτσαπ





Εκτέλεση

Βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε το καθένα στα  4.
Ζεματάμε το καλαμπόκι εάν είναι κατεψυγμένο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Κόβουμε τα αγγουράκια.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μαζί με την κέτσαπ (ένα φλιτζάνι μαγιονέζα για την ποσότητα των 5 αυγών)


Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας όταν είναι καλά στραγγισμένα και λίγο πριν στρώσουμε τραπέζι διότι το καλαμπόκι πάντα βγάζει υγρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου