Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


από την   Noppi Karayianni
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 5 φλιτζάνια καρύδια
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- 2-3 φλιτζάνια μέλι.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα κανελλογαρύφαλλα και τη φρυγανιά.
Αλείφουμε 3 φύλλα στο ταψί με λάδι , βάζουμε καρύδι .
Αλείφουμε 2 φύλλα , βάζουμε καρύδι.
Το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα , μετά την τελευταία στρώση αφήνουμε 4-5 φύλλα για την επιφάνεια του γλυκού.
όσο αλείφουμε προσπαθούμε να μην πιέζουμε πολύ τα φύλλα για να γίνει αφράτος ο μπακλαβάς 
Κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία , 100 βαθμούς για αρκετή ώρα .Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα φύλλα και θα γίνει τραγανό το γλυκό. 
Όταν πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα , βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το μέλι , προσπαθώντας να πάει παντού.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο , χωρίς να τον ανάψουμε , για να λιώσει εύκολα το μέλι από τη ζέστη του και το αφήνουμε 24 ώρες.
Μπορούμε να κάνουμε μετά ένα γλάσο σοκολάτας και να το στρώσουμε πάνω στο γλυκό , ή στο μισό για να έχουμε 2 επιλογές.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου